image description

Glassrekkverk i aluminium

Stilrent og vedlikeholdsfritt glassrekkverk i aluminium, uten noen synlige skruer eller festepunkter. Produsert av høy kvalitet for å tåle det nordiske klimaet.

Fast pris pr meter og rask produksjon (ca 4 dager) når du bestiller mer enn 5 meter standardvalg uten ekstra tillegg.Beregn pris, bestill med en gang eller få et tilbud: Få tilbud
 • Finnes på lager
 • Produksjonstid fra 24h
        (Gjelder lagerført glass)
 • Frakt fra 2500,-
 • Pris fra 3400,- /m
» Måleinstruksjoner
» Tekniska Spes.

KLAR SIKT

Aluminiumrekkverk med unik konstruksjon

Takket være den unike designen er ingen skruer synlige og hjørnene overlapper ikke hverandre. Glasset gjemmes i stolpene uten synlig innfesting. Det er en stabil konstruksjon med et rent uttrykk. Hele rekkverket er produsert i anodisert aluminium og er helt vedlikeholdsfritt.

Designa ditt eget räcke
Designa ditt eget räcke

Komplett sett

Rekkverket blir levert komplett som et byggesett med montasjekit og instruksjoner slik at montasjen blir smidig. Det eneste du trenger selv er skruer til innfesting og verktøy.

SERENO AL

Designe ditt eget rekkverk

Med vårt tegneprogram kan du lett designe ditt eget rekkverk. Beregne pris, bestill direkte eller få et tilbud

Designa ditt eget räcke
» Måleinstruksjoner
» Tekniska Spes.

Måleinstruksjoner for bestilling av rekkverk

Når du tar dine mål så spør vi alltid etter cc målet. Grunnen til det er at du som kunde skal se hvor rekkverket havner.

Eksempel

I det her eksempelet har du en altan som ser slik ut.

Da kommer dine stolper til å plasseres som skissen viser her.

OBS! Målene kommer til å forandres i forhold til hvordan din altan ser ut og hvordan du fester ditt rekkverk.

Vi anbefaler at du skriver ut denne siden og klipper ut bildet på foten til høyre. Legg denne malen på din altan og mål fra mitten av foten(cc) til mitten av neste fot.

Skal du feste i vegg?

Om du skal feste rekkverket i vegg så skal du måle direkte fra veggen til cc på neste hjørne.

Byggenormer

For en altan i gatenivå finnes ingen særskilte byggenormer å ta hensyn til når man installerer rekkverk, bortsett fra at glasset skal være herdet eller laminert. Men for en balkong som ligger 1 etasje opp eller høyere (når balkongens gulv befinner seg mer enn 3 m over gatenivået) finnes det noen normer å ta hensyn til:

 • Rekkverket skal være minst 110 cm høyt
 • Vertikale åpninger får ikke være mer enn 10 cm brede
 • Horisontelle åpninger får ikke være mellom 11 og 23 cm høye (fare for at barn havner i klem)
 • Opp til 80 cm høyde skal man ikke kunne klatre på rekkverket
 • Avstanden mellom gulvet og rekkverkets underkant må være maks 5 cm

Dersom altanens gulv befinner seg mer enn 0,5m over bakken skal man bruke laminert glass. Glasset skal klare kravene for klasse 2 ifølge SS-EN 12600, som er en ødeleggende test som måler hvilke krefter et glass og innfestingene tåler.

Mer om byggenormer:
BBR - Boverkets Byggregler: BFS 2011:26, 8:2321 (s.123-124)
Balkongföreningens tekniske råd (s. 22-24)

Rekkverkets dimensjoner

Rekkverkets aluminiumhåndleder er 78 millimeter bred, rekkverkets forskjellige høyder ser du på bildet her nedenfor.

räckesdimentioner

Aluminiumdetaljer og skruer

Våre aluminiumdetaljer er laget av høykvalitativ aluminium med høy finish. Ingen skruer sitter synlige på systemet, men vi har allikevel valgt å bare levere skruer i rustfritt stål (AISI 304). Samtlige skruer og andre detaljer som behøves følger med, det eneste du selv må skaffe er bolter som holder fast stolpens bunnplate mot underlaget (2 st./stolpe).

Glass

Vi leverer 2 forskjellige glasstyper. Som standard tilbyr vi herdet glass.

Herdet glass
Vårt herdete glass er 10 millimeter tykt, det gjør det 5 ganger sterkere enn et 8 millimeter floatglass. Hvis man sammenligner med et laminert 8 millimeter glass så er det herdete glasset enda flere ganger sterkere. Dette beror på at man taper holdfasthet på å ha et laminat mellom to glass-skiver, sammenlignet med å ha et tykkere, homogent glass.

Laminert glass
Direktoratet for byggkvalitet anbefaler at man bruker laminert glass for fallhøyder over 0,5 m og i andre situasjoner der det det foreligger en åpenbar risiko for at noen skal falle. Når et laminert glass knuses holder det fremdeles sammen, takket være plastfilmen. Vårt laminerte glass er 10,76 millimeter tykt.

Frostet glass
Vårt frostede glass er av samme glasstype som vårt laminerte glass. Det består av 1 klarglass-skive, et klart laminat og en syreetset glass-skive. Et syreetset glass ser bedre ut enn et klarglass med et farget laminat. Det gir også en overflate som er lettere å holde ren sammenlignet med et sandblåst glass.

Sotet Glass
Sotet glass er et fint tilleggsvalg dersom man ønsker en annen farve eller hindre direkte innsyn. Det sotede glasset fåes i 10 mm herdet glass eller 10,76 mm laminert for fallhøyde over 0,5m. Det er selve glasset som er sotet, vi bruker ikke plastfilm siden det gir en vesentlig kortere levetid.

Vedlikehold/behandling av rekkverk

Vårt rekkverk i glass/aluminium er vedlikeholdsfritt. Man trenger ikke foreta seg noe særlig for å bevare rekkverket. Hvis glass- og aluminiumoverflatene blir skitne kan rekkverket enkelt spyles av med vannslange og vaskes med bilshampo. Den store fordelen med aluminium sammenlignet med rustfritt stål er at det ikke kan ruste. Et system i rustfritt stål ruster over tid selv om det er laget av AISI 316 (marin rustfritt), og det innebærer at rekkverket må pusses regelmessig for å unngå rustflekker.

Montering

Sereno AL er enkelt å montere. Det viktigste er at man er nøye og at man måler rett før man bestiller. Her nedenfor kan du laste ned instruksjoner for montering og måling av rekkverket ditt.